Založ si blog

Bublinové strany

Bublinové strany.

Slovensko, začína byť v Európe naozaj výnimočnou krajinou. V prvom rade tým, že každým rokom sa znižuje životná úroveň väčšiny obyvateľov, zo života sa vytrácajú základné životné istoty, čo má za následok, že bohatí sú bohatší a chudobní chudobnejší. Raz je na vine tá či oná vláda, inokedy kríza, či euroval. Aby sa toto všetko nejako občanom vysvetlilo, tak politici neskutočne na seba kydajú, vyťahujú rôzne kauzy, snažia sa zvaliť vinu na tých druhých. A tak na malom Slovensku vládne nevraživosť, konfrontácia, závisť a nenávisť. Na to všetko sme si už pravdaže za tie roky zvykli.

Výnimočné však začína byť aj vznikom tzv. bublinových strán. Ako hríby po daždi vznikli krátko pred voľbami strany, ktoré kandidujú do NR SR na základe akýchsi nedefinovateľných občianskych kandidátok. Samozrejme je to vec vkusu a nakoniec každý, má právo kandidovať. Len aspoň ja neviem pochopiť, na akej báze, na akých hodnotách, s akým programom predstupujú pred voličov. Heslá ktoré hlásajú sú síce pekné, ale to je všetko.  Strany, ktoré zväčša zakladajú len kvôli voľbám bohatí mecenáši. Proste je to také panské huncútstvo. Stačí ak sa nájde dobrý sponzor, vyhlási sa nábor na kandidátku, nejakým spôsobom sa vyberie 150 ľudí a hurá do volieb. Naozaj rád by som vedel, aké hodnoty spájajú týchto kandidátov? Koho vlastne budú títo ľudia reprezentovať? Zrejme tieto otázky týchto kandidátov absolútne netrápia. Skôr si myslím, že to berú ako nejakú hru, ktorá ich nič nestojí. Ich síce nič, ale nás všetkých v prípade ich úspechu, to môže stáť veľmi veľa.    Státisíce eur, ktoré tieto zoskupenia všelijakých ľudí dostáva na svoju propagáciu sa, mohli radšej venovať zdravotníctvu, alebo školstvu. Sám som zvedavý, ako na toto zareaguje občan – volič. Aj ja som osobne presvedčený, že Slovensko potrebuje zmenu, že mnohí politici sú opotrebovaní a najlepšie by pre nás občanov spravili, keby z politiky odišli. No bolo by chybou, keby sa do politiky dostali ľudia bez jasných hodnôt, nečitateľní a hlavne závislí od nejakého bohatého sponzora. Veď práve vďaka nestabilite niektorých politických strán tu máme predčasné voľby. Spravovanie štátu vyžaduje jasný program, jasné ciele a overených ľudí. To nie je kásting do reality show.   No čo už, slovenský volič to bude mať opäť zložité. Je však na každom z nás,  či dáme dôveru ľuďom z bombastických reklám, alebo pozorne si pozrieme kandidátky strán a ľudí na nich. Áno Slovensko naozaj potrebuje zmenu, ale nemyslím si, že tá zmena sa má urobiť cez bublinové strany. Lebo tu naozaj dvakrát platí, že : „Nie je všetko zlato, čo sa bliští. Na Slovensku je to proste tak a vo voľbách to platí dvojnásobne.

Ľubo Dzurák, Nováky

 

Čas na prepriahanie?

30.03.2014

Čas na prepriahanie? Po týchto prezidentských voľbách by Pat a Mat povedali: A je to. Zdá sa, že výsledky sobotňajších volieb je voľným pokračovaním volieb do VÚC v banskobystrickom kraji. Politický začiatočník, porazil dlhoročného politického profesionála. Pre jedných veľké prekvapenie, pre iných slovenská realita. Voliči zobrali osud krajiny do vlastných [...]

Čas zmien?

16.03.2014

Čas zmien ? Tak máme za sebou prvé kolo voľby prezidenta. Dopadlo podľa predpokladov a očakávania. Dvaja najvážnejší kandidáti na post prezidenta postúpili do finále. Na prvý pohľad nič nového. No tento prvý pohľad je veľmi klamlivý. Druhý pohľad hovorí, že na Slovensku sa začína niečo diať. Slovenský volič, už proste prestáva veriť sľubom tých, ktorí [...]

Čas zmien?

16.03.2014

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

lubodzurak

Verím v dobro, v pevné hodnoty a v priateľstvo. Som hlboko vnútorne presvedčený, že na Slovensku chýba podpora pre modernú, demokratickú a ľavicovú stranu, a tou je nová očistená SDĽ. Preto som sa vrátil do politiky a kandidujem za Stranu demokratickej ľavice. Vyznávam jej hodnoty a chcem pomôcť zabezpečiť dôstojný život pre všetkých občanov Slovenska, nielen pre vyvolených. Články na tomto blogu sú mojím vyznaním a postojom k životu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 26515x
Priemerná čítanosť článkov: 1657x

Autor blogu

Kategórie