Založ si blog

Zaslúžia si lepšiu budúcnosť! !!

Zaslúžia si lepšiu budúcnosť!!!

 

Gorila vyhnala ľudí po dlhom čase opäť do ulíc. Pochádzam síce z tej staršej generácie a mám na veľa vecí svoj názor, ale to gesto je mi sympatické. Nie som síce za to, aby sa v modernej dobe veci riešili silovou cestou, ale uznávam, že je to výrazný prostriedok, nielen na prejavenie nespokojnosti, ale i na možnú zmenu, ktorú Slovensko potrebuje, ak chce držať krok s vyspelou Európou. Mladým ľuďom vždy patrila a bude patriť akási revolučnosť. Nakoniec jedná sa predovšetkým o ich budúcnosť a o tú treba zabojovať. Zvlášť keď tí, ktorí momentálne spravujú Slovensko, nespĺňajú ich predstavy. Na druhej strane však viem, že vytúžená zmena sa v demokratickej spoločnosti ťažko dá dosiahnuť len organizovaním takýchto akcií. Najvhodnejším a určite zaručeným prostriedkom na vytúženú zmenu, sú parlamentné voľby. Aj preto si myslím, že požiadavka na odloženie parlamentných volieb, nie je najšťastnejšia. Dnes je na to šanca, lebo to v spoločnosti vrie. Udržiavať v štáte ďalší polrok napätie a prikladať do ohňa nespokojnosti, aby nevychladol, by bolo zložité a pre samotné Slovensko nie dobré. Preto je dobré, že tie voľby budú už v marci. Ak sa predovšetkým mladí ľudia rozhodnú bojkotovať voľby, bude to predovšetkým ich prehra a to všetko, o čo sa dnes snažia bude zbytočné. Voľby potom rozhodnú stranícke centrály terajších vládnych a parlamentných strán. Viem, že mnohí majú problém koho majú voliť. Myslím si však, že minimálne za posledné desaťročie, by už mali ľudia vedieť „kto je kto“. To by im malo dnes stačiť minimálne na to, aby vedeli, koho nemajú voliť. Koho voliť, to by im mali naznačiť kandidátky strán. Dnes v dobe internetu, sa dá o každom kandidátovi zistiť takmer všetko. Určite  so zmenou prichádza aj určité riziko, s pozitívnym prichádza aj negatívne, tak ako s dobrom aj zlo. Ale keby ľudstvo vo svojej histórii netúžilo vždy po zmenách, tak ešte dnes sedíme v jaskyniach a lovíme mamuty. Bez toho aby sme nedali príležitosť iným ľuďom, sa zmeny nikdy nedočkáme. Skúsme zmeniť históriu a vodcovské typy zameňme za ľudí, ktorí budú konečne Slušní, Dôveryhodní a predovšetkým Ľudskí. Voľby sú naozaj tým najjednoduchším prostriedkom na zmeny. Na Slovensku je drvivé množstvo naozaj čestných a pracovitých ľudí. Ľudí, ktorým je bližšie slovko Vy, ako slovko Ja.  Verím, že takýto ľudia sú i na kandidátkach strán, ktoré kandidujú do parlamentu. Je len a len na nás, ako šancu, ktorá sa vyskytuje  z pravidla raz za štyri roky, dokážeme aj využiť.

Jedno krásne príslovie hovorí:

Je lepšie zapáliť čo i len malé svetielko, ako preklínať tmu. 

Treba len, aby sme si uvedomili, že zápalky máme v rukách my všetci.

 

                                                                                              Ľubo Dzurák, Nováky  

 

 

Čas na prepriahanie?

30.03.2014

Čas na prepriahanie? Po týchto prezidentských voľbách by Pat a Mat povedali: A je to. Zdá sa, že výsledky sobotňajších volieb je voľným pokračovaním volieb do VÚC v banskobystrickom kraji. Politický začiatočník, porazil dlhoročného politického profesionála. Pre jedných veľké prekvapenie, pre iných slovenská realita. Voliči zobrali osud krajiny do vlastných [...]

Čas zmien?

16.03.2014

Čas zmien ? Tak máme za sebou prvé kolo voľby prezidenta. Dopadlo podľa predpokladov a očakávania. Dvaja najvážnejší kandidáti na post prezidenta postúpili do finále. Na prvý pohľad nič nového. No tento prvý pohľad je veľmi klamlivý. Druhý pohľad hovorí, že na Slovensku sa začína niečo diať. Slovenský volič, už proste prestáva veriť sľubom tých, ktorí [...]

Čas zmien?

16.03.2014

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

lubodzurak

Verím v dobro, v pevné hodnoty a v priateľstvo. Som hlboko vnútorne presvedčený, že na Slovensku chýba podpora pre modernú, demokratickú a ľavicovú stranu, a tou je nová očistená SDĽ. Preto som sa vrátil do politiky a kandidujem za Stranu demokratickej ľavice. Vyznávam jej hodnoty a chcem pomôcť zabezpečiť dôstojný život pre všetkých občanov Slovenska, nielen pre vyvolených. Články na tomto blogu sú mojím vyznaním a postojom k životu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 26527x
Priemerná čítanosť článkov: 1658x

Autor blogu

Kategórie