Založ si blog

Bublinové strany II

Bublinové strany II.

 

Vypadá to tak, že volebná kampaň 2012 bude mať naozaj veľa prívlastkov. Určite vojde do histórie ako Gorilová, Bublinová a najnovšie aj Detektorová. Je naozaj obdivuhodné, čo dokážu niektorí politici vymyslieť, aby sa dostali do médií. Namiesto programov a spoločných hodnôt, nám ponúkajú hlavne seba samých. Je naozaj zaujímavé v dnešnej dobe sledovať tlačovky niektorých strán. Pri vyjadreniach niektorých politikoch, človek nevie, či sa má smiať, alebo plakať. Denno denne sa takto väčšina národa dozvedá nielen o skorumpovanosti, ale aj úbohosti slovenskej politiky a ľudí čo ju momentálne tvoria. Ako sa však na Slovensku hovorí, aj zlé je na niečo dobré. Detektor lži potvrdil, že bublinové strany, teda strany ktoré vznikli krátko pred voľbami, alebo len kvôli voľbám, sú ako neriadené strely. Zostavovanie kandidátok na základe nedefinovateľných princípoch, či výberových konaniach, nápadne pripomínajúcich nábor do Reality show,  prináša prvé ovocie. Testovať kandidátov cez Detektor lži, pár týždňov pred voľbami, je nielen smiešne, ale predovšetkým trápne a zahanbujúce. Ja viem, že pán Matovič nemá riešenia na zlepšenie životnej úrovne, ani na lepšie spravovanie krajiny, tak sa proste snaží presadiť kádrovaním. Z jeho jednotlivých vystúpení som postupne zistil, že vlastne on jediný, je ten najspravodlivejší a najpoctivejší. On jediný je schopný ustrážiť Gorily z pravice, ako aj Kinkonga z ľavice. Je taký výnimočný, že už neverí ani tým, ktorých on sám dal pred pár týždňami na kandidátku. A takých rýchlo kvasených strán kandidujúcich do NR SR je v týchto voľbách žiaľ viac.

V rokoch 1998 – 2002 som bol poslanec NR SR za SDĽ. Do parlamentu som išiel rovno z montérok z NCHZ Nováky. V roku 2002 som sa do tých istých montérok do NCHZ aj vrátil. Po desiatich rokoch opäť kandidujem za SDĽ  do parlamentu. Mám za sebou kus politickej kariéry, no keby ma dnes niekto chcel poslať na Detektor lži, pokladal by som to nielen za urážku, ale aj hanbu. V prvom rade by sme mali tých, čo dávame na kandidátku na riadenie štátu,  osobne poznať. Spoznávať dodatočne hodnoty človeka cez počítačovú techniku, je naozaj úbohosť. Tieto zariadenia by mali slúžiť na odhaľovanie trestných činov a podvodov. Je to proste degradácia ľudí na kandidátkach. Žiaľ aj toto so sebou prinášajú Bublinové strany. Teda strany, kde prakticky nikto nikoho nepozná a tým pádom, ani nikto nedokáže predvídať, čo sa od ľudí v týchto stranách, dá ešte očakávať.

Aby som však len nekritizoval, oceňujem postoj ľudí, ktorí z kandidátky odišli. Ukázali nielen kus zodpovednosti, ale predovšetkým, im také poníženie nestálo za to, aby zostali na kandidátke za každú cenu. Možno teraz je už ten, ktorý to všetko spískal, konečne spokojný. Iste mu nevadí, že ublížil ľuďom na vlastnej kandidátke. Hlavne, že zaplnil titulné stránky všetkých novín. Sám by som bol zvedavý, ako by na toto jeho rozhodnutie zareagoval Detektor lži.

 

                                                                                            Ľubo Dzurák, Nováky       

Čas na prepriahanie?

30.03.2014

Čas na prepriahanie? Po týchto prezidentských voľbách by Pat a Mat povedali: A je to. Zdá sa, že výsledky sobotňajších volieb je voľným pokračovaním volieb do VÚC v banskobystrickom kraji. Politický začiatočník, porazil dlhoročného politického profesionála. Pre jedných veľké prekvapenie, pre iných slovenská realita. Voliči zobrali osud krajiny do vlastných [...]

Čas zmien?

16.03.2014

Čas zmien ? Tak máme za sebou prvé kolo voľby prezidenta. Dopadlo podľa predpokladov a očakávania. Dvaja najvážnejší kandidáti na post prezidenta postúpili do finále. Na prvý pohľad nič nového. No tento prvý pohľad je veľmi klamlivý. Druhý pohľad hovorí, že na Slovensku sa začína niečo diať. Slovenský volič, už proste prestáva veriť sľubom tých, ktorí [...]

Čas zmien?

16.03.2014

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

lubodzurak

Verím v dobro, v pevné hodnoty a v priateľstvo. Som hlboko vnútorne presvedčený, že na Slovensku chýba podpora pre modernú, demokratickú a ľavicovú stranu, a tou je nová očistená SDĽ. Preto som sa vrátil do politiky a kandidujem za Stranu demokratickej ľavice. Vyznávam jej hodnoty a chcem pomôcť zabezpečiť dôstojný život pre všetkých občanov Slovenska, nielen pre vyvolených. Články na tomto blogu sú mojím vyznaním a postojom k životu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 26529x
Priemerná čítanosť článkov: 1658x

Autor blogu

Kategórie