Založ si blog

Zodpovedne nezodpovední

Nezodpovedne zodpovední.

Je naozaj až neuveriteľné, čo sa dnes dozvedáme s politických reklám a bilbordov od strán, ktoré sú na politickej scéne minimálne 10 rokov. Viac, práce, zodpovednosť, istoty, nové riešenia a čo ja viem čo ešte. Neviem, či len ja som taký nechápavý, ale naozaj sa pýtam sám seba. Kde boli tí naši vyvolení doteraz, prečo s týmto neprichádzali, počas svojho vládnutia. Veď každý z nich už bol pri kormidle ( alebo válove???) Určite tie heslá sú dobré, no žiaľ sú paradoxne vyvolané dôsledkom ich vládnutia. Naozaj som očakával od mnohých viac sebareflexie a zodpovednosti. Možno niečo také ako:

„Napravíme chyby, ktoré sme spôsobili zlými rozhodnutiami.“

„ Nebudeme dosadzovať do štátnych funkcií ľudí, ktorí v minulosti boli zapletení do rôznych kauz.“

„ Zlepšíme politickú kultúru.“

„ Začneme konečne robiť politiku v prospech občanov.“

Samozrejme tých predvolebných hesiel by mohlo byť ďaleko viac a určite ešte výstižnejších, ako som spomenul. No to by sme asi nemohli byť na Slovensku. A tak sa dozvedáme len staré otrepané frázy.

„ Ak budeme my zvolení, bude všetko inak, lebo tí druhí sú zodpovední za to, že vy žijete úboho, že sa tu okráda štát a robí kabinetná politika. „

Proste všetci nám sľubujú, že ak budú pri moci, tak zajtra bude lepšie. No čo z toho, keď sa ráno zobudíme a zistíme, že je dnes. Minimálne už desať rokov nám sľubujú, že bude lepšie, no nám stále nie je akosi dobre. Ľudia už naozaj nevedia komu a hlavne čomu majú veriť. A tak prichádza jediný jasný výsledok doterajších politikov, pod ktorý sa môžu všetci zodpovedne podpísať. Je to znechutenie ísť voliť. Stretávam sa s tým dnes na každom kroku. Voliči sú naozaj zneistení a právom sa pýtajú koho teda voliť? Uznávajú obrovský úpadok politickej morálky a kultúry. Na druhej strane je však vládne aj akási opatrnosť, či neistota, voliť nové strany a nových ľudí.  Naozaj je to zložité a doterajšie preferencie dokazujú to, že aj po týchto voľbách, na Slovensku všetko zostane po starom. Nezmení sa ani spôsob vládnutia, ani politická kultúra. Na Slovensku bude naďalej vládnuť nevraživosť a nenávisť. Veď načo vlastne aj meniť štýl politiky, ktorý zatiaľ týmto politikom, vždy priniesol úspech. Nakoniec, nie je potrebné nič meniť hlavne preto, aby mohli o štyri roky vo voľbách tí istí, to isté opäť sľubovať.

Ľubo Dzurák, Nováky

 

Čas na prepriahanie?

30.03.2014

Čas na prepriahanie? Po týchto prezidentských voľbách by Pat a Mat povedali: A je to. Zdá sa, že výsledky sobotňajších volieb je voľným pokračovaním volieb do VÚC v banskobystrickom kraji. Politický začiatočník, porazil dlhoročného politického profesionála. Pre jedných veľké prekvapenie, pre iných slovenská realita. Voliči zobrali osud krajiny do vlastných [...]

Čas zmien?

16.03.2014

Čas zmien ? Tak máme za sebou prvé kolo voľby prezidenta. Dopadlo podľa predpokladov a očakávania. Dvaja najvážnejší kandidáti na post prezidenta postúpili do finále. Na prvý pohľad nič nového. No tento prvý pohľad je veľmi klamlivý. Druhý pohľad hovorí, že na Slovensku sa začína niečo diať. Slovenský volič, už proste prestáva veriť sľubom tých, ktorí [...]

Čas zmien?

16.03.2014

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

lubodzurak

Verím v dobro, v pevné hodnoty a v priateľstvo. Som hlboko vnútorne presvedčený, že na Slovensku chýba podpora pre modernú, demokratickú a ľavicovú stranu, a tou je nová očistená SDĽ. Preto som sa vrátil do politiky a kandidujem za Stranu demokratickej ľavice. Vyznávam jej hodnoty a chcem pomôcť zabezpečiť dôstojný život pre všetkých občanov Slovenska, nielen pre vyvolených. Články na tomto blogu sú mojím vyznaním a postojom k životu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 26468x
Priemerná čítanosť článkov: 1654x

Autor blogu

Kategórie