Založ si blog

Rovnosť príležitostí?

Rovnosť príležitostí ?

Až do soboty 25.2.2012 som bol presvedčený o lojálnosti a nezávislosti spravodajskej televízie TA 3. Keď som však takmer na pravé poludnie videl priamy prenos zo snemu p. Mojsejevovej a jej vystúpenie naživo, stratil som posledné ilúzie o nezávislosti. Proste peniaze hýbu dnešným svetom. Nie nadarmo raz niekto povedal.

„Všetci hovoria len o peniazoch, ako keby oni boli to najdôležitejšie na tomto svete. A pritom oni sú až na prvom mieste.“

Politika v celom svete sa naozaj posunula do sféry peňazí. Aj preto v parlamentoch nesedí elita národa, ale ľudia ktorí na to majú, alebo sú v pozadí silné finančné skupiny. Na Slovensku to samozrejme platí dvojnásobne.

Už pred časom som písal o tzv. Bublinových stranách. Teda stranách ktoré vznikajú účelovo pár dní pred voľbami a po voľbách aj zanikajú. Jediné čo je na týchto stranách zaujímavé, je ich finančný kapitál v pozadí. Akú však majú príležitosť dostať sa do politiky, ľudia bez finančného kapitálu, nech si odpovie každý sám. Navyše nepriamo porušuje zásady Fair – play  aj štát, priamymi dotáciami parlamentných strán. Tie peniaze predsa idú z našich daní, tak prečo len niektorým???

Ale vrátim sa k TA 3. Určite v televízii vedeli, že to bude skôr folklór, ako nejaké závažné vystúpenie. Navyše p. Mojsejevová poprela aj to čo povedala pred dvoma dňami v STV 2, že ona voľby robí jedine doma z obývačky a nepotrebuje na to žiadne peniaze. Ak bol tento jej živý vstup naozaj zadarmo, tak potom kde sú vystúpenia ďalších 25 strán kandidujúcich do parlamentu? Kde je rovnosť príležitostí? Kde je tá vysnívaná demokracia. To všetko a ďalšie ideály asi zostali niekde na tých námestiach v r. 1989. Svet sa stáva džunglou, kde rozhodujú silní a bohatí. Mám zlý pocit zo smerovania spoločnosti, lebo si myslím, že ľudia „vďaka“ svojej chamtivosti a nenažranosti zemeguľu raz vytunelujú a zničia.

Predsa však ten sobotňajší priamy prenos mal aspoň pre mňa, jedno memento. Po jeho vzhliadnutí som si okamžite uvedomil, ako asi bude vyzerať Slovensko, ak o nás budú rozhodovať ľudia z takýchto Bublinových strán. Ostáva mi však ešte nádej, že tento katastrofický scenár slovenský volič nepripustí.

Ľubo Dzurák, Nováky

 

Čas na prepriahanie?

30.03.2014

Čas na prepriahanie? Po týchto prezidentských voľbách by Pat a Mat povedali: A je to. Zdá sa, že výsledky sobotňajších volieb je voľným pokračovaním volieb do VÚC v banskobystrickom kraji. Politický začiatočník, porazil dlhoročného politického profesionála. Pre jedných veľké prekvapenie, pre iných slovenská realita. Voliči zobrali osud krajiny do vlastných [...]

Čas zmien?

16.03.2014

Čas zmien ? Tak máme za sebou prvé kolo voľby prezidenta. Dopadlo podľa predpokladov a očakávania. Dvaja najvážnejší kandidáti na post prezidenta postúpili do finále. Na prvý pohľad nič nového. No tento prvý pohľad je veľmi klamlivý. Druhý pohľad hovorí, že na Slovensku sa začína niečo diať. Slovenský volič, už proste prestáva veriť sľubom tých, ktorí [...]

Čas zmien?

16.03.2014

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

lubodzurak

Verím v dobro, v pevné hodnoty a v priateľstvo. Som hlboko vnútorne presvedčený, že na Slovensku chýba podpora pre modernú, demokratickú a ľavicovú stranu, a tou je nová očistená SDĽ. Preto som sa vrátil do politiky a kandidujem za Stranu demokratickej ľavice. Vyznávam jej hodnoty a chcem pomôcť zabezpečiť dôstojný život pre všetkých občanov Slovenska, nielen pre vyvolených. Články na tomto blogu sú mojím vyznaním a postojom k životu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 26498x
Priemerná čítanosť článkov: 1656x

Autor blogu

Kategórie