Založ si blog

Milovaný i nenávidený

Väčšinou naši politici z dôvodu odtrhnutia sa od každodennej reality, myslia inak ako bežní občania. Teraz však padlo dôležité politické rozhodnutie v súlade s našim očakávaním.Nakoniec prečo nie. Róbert Fico, či sa to už niekomu páči, alebo nie, je v poslednom desaťročí naším najpopulárnejším politikom. Nech už každý z nás má na tohto politika akýkoľvek názor, v jednom sa asi všetci zhodneme. Vyčnieva minimálne o dve hlavy nad všetkými ostatnými. Preto jeho rozhodnutie uchádzať sa o post prezidenta SR je úplne samozrejmé a prirodzené. Neviem si totiž osobne predstaviť lepší krok na zakončenie jeho politickej kariéry, ako je tento. Navyše tento jeho politický krok je načasovaný v pravú chvílľu a ako sám povedal, v jeho dobrej kondícii. V podobnej situácii bol pred rokmi aj Vladimír Mečiar. Ten však svoju šancu na uspešné zakončenie svojej politickej kariéry trestuhodne zahodil a Róber Fico to dobre vie.

Nechcem tu dnes tipovať jeho šancu na víťazstvo, no mal by byť jasným favoritom  prezidentských volieb v marci 2014. Aj ako jasný favorit, to však jednoduché asi nebude mať. Sme totiž na Slovensku a tu sa už dávno z politického slovníka vytratil pojem “ Politický súper „. Existuje už len “ Politický nepriateľ „. Proste sme na Slovensku. Tých ktorým fandíme milujeme, tí ktorí majú iný názor, či predstavy, tých nenávidíme. Na Róberta Fica to bude platiť dvojnásobne. Za takúto konfrontáciu však nenesú vinu občania, ale naši politici. Občania ju len žiaľ od nich prebrali.S týmto však určite Róbert Fico ráta. Bude pripravený na hosanu i ukrižuj. Kto bude premiérom po prezidentských voľbách, kto bude viesť SMER ma dnes veľmi nezaujíma. Aj tak to bude len ich vnútornou záležitosťou. Určite však bude zaujímavý vývoj na politickej scéne po prezidentských voľbách. Zvlášť na jeho ľavej strane. Odchodom Róberta Fica zrejme klesne popularita SMERu a vznikne vhodné politické podhubie na vznik novej, modernej, demokratickej, ľavicovej strany, ktorou už dnes SMER nie je. Nakoniec nepíšem nič nové. Každý kto sa aspoň trošku o politiku zaujíma veľmi dobre vie, že SMER nevznikol ako ľavicóvá strana, ale akási nedefinovateľná tretie cesta. A tak po rokoch, by sa aj pre slovenského ľavicového voliča, mohla vytvoriť možnosť výberu pri parlamentných voľbách, tak ako je to na strane pravej. Ale to je zatiaľ ako sa hovorí, hudbou neďalekej budúcnosti. Teraz nás čakajú prezidentské voľby. Pevne verím, že budú dôstojné úradu prezidenta Slovenskej republiky.

 

                                                                         Ľubo Dzurák Nováky  

Čas na prepriahanie?

30.03.2014

Čas na prepriahanie? Po týchto prezidentských voľbách by Pat a Mat povedali: A je to. Zdá sa, že výsledky sobotňajších volieb je voľným pokračovaním volieb do VÚC v banskobystrickom kraji. Politický začiatočník, porazil dlhoročného politického profesionála. Pre jedných veľké prekvapenie, pre iných slovenská realita. Voliči zobrali osud krajiny do vlastných [...]

Čas zmien?

16.03.2014

Čas zmien ? Tak máme za sebou prvé kolo voľby prezidenta. Dopadlo podľa predpokladov a očakávania. Dvaja najvážnejší kandidáti na post prezidenta postúpili do finále. Na prvý pohľad nič nového. No tento prvý pohľad je veľmi klamlivý. Druhý pohľad hovorí, že na Slovensku sa začína niečo diať. Slovenský volič, už proste prestáva veriť sľubom tých, ktorí [...]

Čas zmien?

16.03.2014

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

lubodzurak

Verím v dobro, v pevné hodnoty a v priateľstvo. Som hlboko vnútorne presvedčený, že na Slovensku chýba podpora pre modernú, demokratickú a ľavicovú stranu, a tou je nová očistená SDĽ. Preto som sa vrátil do politiky a kandidujem za Stranu demokratickej ľavice. Vyznávam jej hodnoty a chcem pomôcť zabezpečiť dôstojný život pre všetkých občanov Slovenska, nielen pre vyvolených. Články na tomto blogu sú mojím vyznaním a postojom k životu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 26524x
Priemerná čítanosť článkov: 1658x

Autor blogu

Kategórie