Založ si blog

Dobré je, že sú Vianoce.

 

 

Vianoce sú tam, kde sa ľudia radi majú

Vianoce sú tam, kde si ľudia lásku dajú

Vianoce sú s tými, ktorých ľúbime

Vianoce sú s tými, na ktorých myslíme

 

Dnešná doba má množstvo prívlastkov. Najvýstižnejší je asi ten, že je to doba uponáhľaná a chamtivá. Z každodenného života sa vytráca úprimnosť, porozumenie, spolupatričnosť, súcit, priateľstvo. Miesto nich prichádza, nenávisť, závisť, nevraživosť, nenažratosť. Zo života sa stáva doslova džungla, kde právo na lepší život majú len tí mocnejší.

Nedávno som si vypočul rozhovor ľudí v strednom veku. Nadávali na život na zlú dobu. Osobne si myslím, že doba nie je príčinou zlého života. Doba je vždy taká, akú ju robia ľudia. Ľudia, ktorí sú práve pri moci, ľudia, ktorí riadia štát. To sa však netýka len Slovenska. Celý svet ovládli peniaze a bohatstvo. Mať za každú cenu viac, vytrieskať z každej situácie maximum aj na úkor ostatných, je akýmsi hitom tejto doby. Pritom každý z nás dobre vie, že nič si na ten druhý svet nezoberie. Rovnako všetci si musíme uvedomiť, že nikto nemôže mať všetko. Nakoniec, kam by to aj dal. Tak si neustále dávam otázku. Má tento trend svoje hranice? Skončí raz tá bláznivá naháňačka za mocou a peniazmi? Pevne verím, že áno, lebo inak to môže mať katastrofálne následku pre celú matičku zem.

Možno tí mladší sa nad touto úvahou len pousmejú. Aj mňa to nezaujímalo keď som mal dvadsať. Rokmi však každý z nás nielen dospieva, ale aj dozrieva. Keď som mal dvadsať nezáležalo mi kto je so mnou za stolom, ale čo je na stole. Dnes nie je pre mňa dôležité ani tak, čo je na stole, ale kto je so mnou pri tom stole.

A tak dobré je, že sú tu Vianoce. Čas na ubratie rýchlosti, čas na obzretie sa späť, čas na stretnutie s tými, ktorých máme radi. Čas, kedy by sme mali zabudnúť na starosti, politiku, na veci ktoré nás denne vytáčajú. Vianoce sú na to ako stvorené. Je len a len na škodu, že nie sú aspoň desaťkrát do roka. Myslím si, že ten náš život na tomto svete by bol lepší a krajší. Nakoniec aj tak je vždy taký, aký si ho robíme sami.

Prajem všetkým blogárom aj tým, čo ich čítajú krásne Vianoce. Nech v novom roku stretajú len dobrých ľudí, majú pri sebe vždy úprimných priateľov a nech píšu len o dobrých a pozitívnych veciach.

 

 

                         S úctou

 

                                                            Ľubo Dzurák

 

Čas na prepriahanie?

30.03.2014

Čas na prepriahanie? Po týchto prezidentských voľbách by Pat a Mat povedali: A je to. Zdá sa, že výsledky sobotňajších volieb je voľným pokračovaním volieb do VÚC v banskobystrickom kraji. Politický začiatočník, porazil dlhoročného politického profesionála. Pre jedných veľké prekvapenie, pre iných slovenská realita. Voliči zobrali osud krajiny do vlastných [...]

Čas zmien?

16.03.2014

Čas zmien ? Tak máme za sebou prvé kolo voľby prezidenta. Dopadlo podľa predpokladov a očakávania. Dvaja najvážnejší kandidáti na post prezidenta postúpili do finále. Na prvý pohľad nič nového. No tento prvý pohľad je veľmi klamlivý. Druhý pohľad hovorí, že na Slovensku sa začína niečo diať. Slovenský volič, už proste prestáva veriť sľubom tých, ktorí [...]

Čas zmien?

16.03.2014

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

lubodzurak

Verím v dobro, v pevné hodnoty a v priateľstvo. Som hlboko vnútorne presvedčený, že na Slovensku chýba podpora pre modernú, demokratickú a ľavicovú stranu, a tou je nová očistená SDĽ. Preto som sa vrátil do politiky a kandidujem za Stranu demokratickej ľavice. Vyznávam jej hodnoty a chcem pomôcť zabezpečiť dôstojný život pre všetkých občanov Slovenska, nielen pre vyvolených. Články na tomto blogu sú mojím vyznaním a postojom k životu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 26532x
Priemerná čítanosť článkov: 1658x

Autor blogu

Kategórie